Dezember 13, 2023

Judith – Zweitse

Afgelopen voorjaar heb ik totaal onverwacht mijn 15 jarige KWPN ruin in moeten laten slapen. Sensibel als hij was had ik altijd gezegd, dat als ik nog eens wat anders moest of wilde, ik zou gaan voor óf een springgefokt paard óf een Fries…… Nadat ik half januari voor het eerst bij Faderpaard in WTC Leeuwarden was geweest, waar je verlekkerd wordt door de aanblik van al die prachtige Friezen en ervan uitgegaan dat mijn ruin vervroegd met pensioen zou moeten, was ik al eens gaan rondkijken op internet naar stallen die Friezen verkochten….

Tijdens mijn zoektocht op internet had ik al eens contact gehad met Friesian Horse Stables. Wat mij direct heel erg aansprak was het vriendelijke en open verhaal waarmee Richard en Charissa zichzelf, hun stal en hun paarden presenteerden. Zo stond er o.a. (en dat vergeet ik nooit weer) dat zij eigenlijk een datingbureau waren, je moest een klik voelen met een paard voordat je het kocht en zij hielpen je daarmee. Ik voelde me daar heel goed bij, dus een ‘date’ gepland.

Verdrietig door t zeer recente overlijden van mijn paard, maar ook nieuwsgierig en gespannen toog ik samen met een goede vriend naar Mijnsherenland, of all places…… Ik woon zelf in Z.O. Drenthe, dus Friesland was logischer geweest.

Aangekomen in Mijnsherenland werden we door beiden hartelijk welkom geheten, het voelde eigenlijk direct alsof ik ‘thuis kwam’. Ze namen alle tijd om mijn verhaal, verwachtingen en vragen aan te horen. Van tevoren had ik al een paar paarden geselecteerd. Als men mij s ochtends had verteld dat ik die dag op drie 3-jarige hengsten!! zou gaan rijden, had ik gezegd, die is gek! Maar IK zei de gek, deed het wel na enige overredingskracht van Charissa.

Wat een ongelooflijk geweldige ervaring was dat, ook niet te vergelijken met mijn vorige paarden. Zweitse (Thorben x Anton) was als tweede aan de beurt en ook het enige paard dat direct op mij toekwam. Maar alle drie ware parels. Ja en dan…..?!? Helemaal in de ban zijn we smiddags weer naar het Noorden gereden. Een week later nog eens terug gegaan, weer gereden, weer naar huis. Toch ook nog een keer naar Friesland voor vergelijk. Uiteindelijk na bijna 4 spannende weken om tot een besluit te komen, gekozen voor Zweitse. En tot op de dag van vandaag voelt dat paard als n KADOOTJE, elke dag weer. Zo mooi, zo stoer, zo lief. Je kunt wel stellen dat mijn ‘date’ meer dan geslaagd is. We zijn inmiddels een half jaar verder. Als ik nu terugkijk dan is alles zo ontzettend meegevallen. Ik vond het destijds zo spannend omdat ik dit paard alleen kocht, zonder hulp van anderen en ja de paardenhandel is als een autohandel, niks van Friezen en afstamming wist en het ene na t andere spookverhaal hoorde, me thuis alleen moest redden op een 3-jarige die pas 7 weken onder t zadel was en nog niet eens een trailer kende etc etc.

Ik zou echt iedereen aanraden om naar de Friesian Horse Stables te gaan, met of zonder hulp, ik heb er alleen maar superfijne ervaringen mee. Bedankt Charissa en Richard.

Recently added testimonials


André & Jill – Sandra

Norway

Hello Charissa & Richard Our mare Sandra has now a filly with the name Filippa av Erha and she is now 11 days old. Sandra…

Mehr lesen

Saskia – Ulbe

France

J’ai trouvé mon amour de cheval chez Frysk-Andaluz. Quand on rentre l’écurie de Frysk-Andaluz vous voyez un choix énorme des Frissons fantastiques. Dans différents lignes,…

Mehr lesen

Kirsten -Tjibbe

Australia

Recently I purchased a young 3 year old Friesian stallion, Tjibbe B, from Charissa & Richard of Frysk Andaluz in the Nederland’s. Being my first…

Mehr lesen
See all testimonials
horse_background_image

Qualität

Mit jahrelanger Erfahrung ist es uns gelungen, die Spreu vom Weizen zu trennen.

Service

Zusätzliches Training, Kastration, um dem Kunden den Transport der Pferde in die ganze Welt zu erleichtern.

Vertrauenswürdig

Vertrauenswürdige und ehrliche Beratung zum Aufbau einer langfristigen Beziehung.

Gesundheit

Die meisten unserer Pferde waren klinisch und/oder auf Röntgenaufnahmen gut und für den Sport zugelassen.