Selling top quality Friesian horses
around the world
HomeKundenstimmenReaction about the horse Maximus
Firmenname mills

Reaction about the horse Maximus

Juli 2014 begon onze zoektocht naar een Fries, en ons werd altijd verteld: een Fries koop je een Friesland.... Nou daar gingen we, vanuit Zeeland 4,5 uur in de auto naar (…) in Friesland om een ruin te bekijken. Wat een teleurstelling. Eenmaal in Friesland aangekomen was het paard waarvoor we kwamen verkocht! Er stond nog wel een nieuwe hengst, die ook wel braaf was volgens de verkoper. Ga er anders even opzitten werd er gezegd dan kunnen we het gelijk zien en of je ook een beetje kunt rijden. De verkoper deed zijn best om ons van alles aan te smeren, op den duur was het paard waarvoor we in eerste instantie kwamen toch weer beschikbaar. De verkoper had met de koper gebeld en die wilde het paard anders wel inruilen voor een ander paard. Een heel raar verhaal en het vertrouwen bij ons was helemaal weg. Teleurgesteld gingen we weer richting huis.

Friesian Horse Stables lag op de route naar huis, en ondanks dat het al na sluitingstijd was gingen we toch maar even langs om een afspraak te maken. Onze verwachtingen waren minimaal na de kater die we in Friesland hadden opgedaan. Maar niets bleek minder waar! Charissa was net begonnen met het rijden van haar eigen paard maar zette hem even terug op stal om ons een korte rondleiding te geven. Waar ben je naar op zoek vroeg ze? Ik was helemaal blanco na ons Friesland avontuur en zei dat ik dat past wist wanneer ik het paard zag. En toen de staldeuren open gingen was ik net een klein meisje in een snoepwinkel. Wauw!! wat was dit een mooie stal, de paarden goed verzorgd, alles netjes op orde ondanks dat we onaangekondigd kwamen. Het contact met Richard en Charissa verliep gelijk goed, ik voelde me thuis en op mijn gemak. Ondanks de drukke week die Richard en Charissa achter de rug hadden werd er alle tijd voor ons genomen. Ik had een aantal paarden bekeken, allemaal leuk maar geen klik. Totdat we bij de laatste box kwamen, daar stond een kleine verlegen 3 jarige hengst. We keken elkaar aan en het was liefde op het eerste gezicht! Ik wist meteen: Dit is hem!!

We hebben onze gedachten er een weekend over laten gaan, want ja, een jonge 3 jaar die nog niks kan... moeten we dat nu wel doen?? Na het weekend terug geweest. Het gevoel was nog altijd hetzelfde. Maximus hoorde bij mij, dat was duidelijk. En wat zou dat onervaren ook uitmaken. We hebben alle tijd met hem. 6 weken heeft Max in training gestaan bij Richard en Charissa. 3x in de week kwamen we kijken bij de training en konden we poetsen, longeren en wandelen met Maximus. Nooit hebben we het gevoel gehad dat ons bezoek teveel was, we waren altijd welkom. Maximus is bij Richard en Charissa geruind, we werden netjes op de hoogte gehouden over de gezondheid van Max met leuke foto's en berichtjes. Iris is heel kundig met hem aan de slag gegaan en na zes weken vakmanschap van Richard, Charissa en Iris had Max de basis onder de knie en mocht hij mee naar Zeeland.

Nu een jaar verder kunnen wij een leven zonder Max niet meer indenken. Wat een bijzonder paard, eentje waarvan we nog altijd naar de gebruiksaanwijzing zoeken, maar zo een lief, geweldig en goud eerlijk. Max blijft een ventje met een klein hartje, maar altijd vol positieve werklust. Onder het zadel gaat het super goed, in de bak laat hij graag zijn coole moves zien. Ook van buitenritten geniet Max enorm en als het even kan het liefst heeeeeel hard ;-). Wandelen, vrijheidsdressuur en fietsen doen we nog steeds veel om aan zijn vertrouwen te werken. Onlangs zijn we ook begonnen met de basis van aangespannen rijden. Ook dit vindt Maximus super stoer om te doen. Het is een paard wat graag uitdagingen en afwisseling in zijn training heeft. Een paard wat perfect bij mij past, we vullen elkaar enorm goed aan. Hij geeft mij de rust die ik nodig heb, ik hem het vertrouwen om zichzelf te durven ontwikkelen.

Het contact met Richard en Charissa is nog altijd erg goed. We spreken elkaar nog regelmatig en komen als we in de buurt zijn nog graag een bakkie doen in hun gezellige kantine. Mijn advies: ga NIET naar Friesland voor een Fries. Als ik ooit nog een vriendinnetje voor mijn knappe Max wil hebben ga ik direct naar Friesian Horse Stables!

Friesian Horse Stables

  • Quality "We have managed to separate the wheat from the chaff"
  • Service: extra training, castration, to help the customer to transport the horses all over the world
  • Trustworthy and an Honest advice to our customers
  • Most of our horses has been clinical and/or good on x-rays for sport

Kontact
 
 
 
 
Firmenname left wing
Kunden-Kommentare
Firmenname right wing

„Danke dass ihr ihn mir gezeigt habt und auch sofort gemeint habt „das ist der richtige Friese für dich“. Ihr hattet mit eurer Einschätzung zu 100% Recht.“ Read more