Selling top quality Friesian horses
around the world
HomeCustomer TestimonialsReaction about the horse Held
Companyname mills

Reaction about the horse Held

Nadat wij overvallen waren door de plotselinge dood van onze 8 jarige Friese merrie wisten we even niet waar te beginnen .... Wat een enorm verdriet en wat een impact heeft dit gehad op ons gezin. Maar omdat het leven zonder paard redelijk ondenkbaar was voor ons, zijn we toch wel best snel opzoek gegaan naar een ander paard . Niet ter vervanging maar wel als opvulling voor de enorme leegte die onze Tjits achter had gelaten.

Een zoektocht waarvan ik van te voren echt heb gedacht dat het redelijk onbegonnen werk was. Weer zo'n lief en braaf paard vinden als Tjitske zou niet meevallen. Helemaal moeilijk omdat het paard voor zowel mijn dochter van dertien als voor mezelf geschikt moest zijn. Ik rij graag buiten en mijn dochter is iets fanatieker en zou ook graag willen starten in de toekomst. En dan ook het liefst een wat grotere fries.

Zoals alle ouders was onze belangrijkste eis een betrouwbaar en veilig paard. Na me een beetje georiënteerd te hebben, kwam ik uit bij Charissa en Richard. Nadat ik had ingevuld wat onze wensen en eisen waren kwam er al snel een enthousiast mailtje terug. Charissa noemde 5 eventuele geschikte paarden maar dacht dat Held wel eens heel goed bij ons zou kunnen passen. Omdat dochterlief teleurgesteld was over eerdere paarden die niet gekocht werden (omdat ik daar niet zo blij van werd) had ik besloten om me eerst maar eens te gaan oriënteren zonder haar. Na een erg hartelijke ontvangst hebben we een rondje door de stallen gedaan.

Voor een echt Friezen gek was het best heel moeilijk om niet direct erg blij te worden! Eigenlijk was ik opzoek naar een paard van minimaal 6 jaar en zeker geen hengst. Maar ja, daar stond Held! Slechts 4 jaar oud en zelfs nog hengst! Maar met een hoofd en een paar ogen waar zoveel goeds uit sprak ..... Ik had echt al aardig wat paarden bekeken en gereden maar bij niet 1 ander paard was het gevoel zo goed als bij Held!

En zo werd er dus nog een afspraak gemaakt om te kijken of de klik er tussen Held en Robin ook was. Charissa vond wel dat ook Robin iets moest hebben om te vergelijken dus werden er ook nu meerdere paarden voorgesteld. Robin heeft er verschillende gereden maar de klik met Held ( gelukkig ) was al gelijk heel duidelijk.

Ook al was Held pas een paar weken onder het zadel, het was voor Robin opstappen en wegfietsen bij wijze van spreken. Na de pech met ons vorige paard waren wij wel iets voorzichtiger geworden. Hoewel je nooit iets kunt uitsluiten en pech gewoon altijd kan, was het gelukkig geen enkel punt om Held te laten keuren bij een veearts van onze keuze. Dat gaf een heel fijn gevoel! En wat een heerlijk gevoel was het toen hij met gemak door de keuring heen kwam! Omdat wij nog een vakantie voor de boeg hadden hebben we hele goede afspraken gemaakt over de castratie, nazorg en het weer oppakken van onze nieuwe aanwinst. Fijn was ook dat wij op ons vakantie adres op de hoogte werden gehouden hoe het één en ander ging! Op zaterdag thuis gekomen en op maandag gelijk onze kanjer naar huis gehaald.

Inmiddels zijn we 5 weken verder en het gaat hartstikke goed tussen Held en ons. Hij is ontzettend aanhankelijk, braaf en lief. Je zou in zijn gedrag zeker niet zeggen dat hij pas 4 jaar is. Charissa je hebt het heel goed gezien. Wij zijn onwijs blij met Held en hij hoort echt bij ons! We houden jullie op de hoogte hoe het met ons gaat! Hartelijke groet Marion Keeldar

Contact us

Friesian Horse Stables

  • Quality "We have managed to separate the wheat from the chaff" 
  • Service: extra training, castration, to help the customer to transport the horses all over the world
  • Trustworthy and an Honest advice to our customers
  • Most of our horses has been clinical and/or good on x-rays for sport

Contact
 
 
 
Send
 
 
Companyname left wing
Customer Comments
Companyname right wing

„Wietse is the perfect horse for me and there are still days that I can barely believe my luck that I saw that post of him on Facebook…. Destiny brought us together.“ Read more