Selling top quality Friesian horses
around the world
Companyname mills

Our private KFPS Friesian horses / breeding

Een fokkersdroom is uitgekomen voor ons met het behalen van het kampioenschap van onze eigen gefokte merrie Zilverschoon van Zomerstaete op een van de mooiste fokdagen van Nederland. Met de moeder van Zilverschoon is alles begonnen en dit versterkt dan ook de emoties die dan vrijkomen op zo’n keuring!! Fantastisch om dit mee te maken als familie, bedrijf, personeel en vrienden.

6 Augustus 2018 (bron: KFPS)

Ze doet haar naam eer aan: Zilverschoon van Zomerstaete is ook een wonderschone merrie om te zien. Tel daarbij op haar krachtige en ruime bewegingen die ze keer op keer toonde, ondanks de warmte. Het algemeen kampioenschap op de fokdag van Het Friesche Paard Zuid-Nederland maandag in Hilvarenbeek kon haar daarmee niet meer ontgaan. Zilverschoon werd eerst verkozen tot kampioen bij de driejarige merries, vervolgens was ze de beste bij de driejarigen en ouder en uiteindelijk ook de beste van de dag. De driejarige Zilverschoon is een dochter van Hessel 480 en werd door eigenaar familie Flier van Zomerstaete BV gefokt uit een Veulenboekmerrie van Onne 476. ‘Een royaal ontwikkelde merrie met heel veel uitstraling, die mooi opwaarts draaft met een heel goed aantredend achterbeen. Deze merrie benadert heel dicht het fokdoel’, waren de lovende woorden van juryvoorzitter Sabien Zwaga.

De moeder van Zilverschoon is Hinke van de Broekstraat, gefokt bij familie Blommers den Otter in Gemonde (Onne 376 Sport x Feitse 293 Preferent uit een Model+Preferente moeder). Hinke heeft al 3 Ster kinderen, nog 1 Ster nakomeling en ze word Preferent.

De 1e Ster nakomeling is Hero van Zomerstaete, een Sterhengst van Olrik 383, die kampioen is geworden in Slowakije.

De 2e Ster nakomeling is Victoria van Zomerstaete, een 1e premie Ster merrie van Norbert 444 Sport+Preferent. Victoria verwacht haar 1e veulen half maart 2019 van de hengst Jehannes 484 Sport.

En de 3e Ster nakomeling is bovengenoemde, 1e premie Ster en kampioensmerrie Zilverschoon van Zomerstaete. Daarnaast heeft Hinke reeds een 1e premie, kampioen hengstveulen gebracht van Pier 448 Sport. Zijn naam is Mon Chou van Zomerstaete, deze hengst heeft al voor diverse prachtige nakomelingen gezorgd in Israël. Helaas worden hier geen keuringen gehouden door het KFPS, hier had Mon Chou zeker kans gehad op het Ster predicaat.

Gelukkig hebben we nog meer jonge nakomelingen staan van Hinke. Dit zijn voor alsnog Bonita van Zomerstaete (Hessel 480) en Doutzen van Zomerstaete (Thorben 466). Daarnaast hebben wij in 2018 een embryo gespoeld van Menne 496. Zij is inmiddels geboren en het is opnieuw een merrieveulen genaamd: "Je suis Jolie van Zomerstaete". 

 Foto: Je suis Jolie van Zomerstaete

 Foto: Hero van Zomerstaete

 Foto: Zilverschoon van Zomerstaete

 Foto: Victoria van Zomerstaete

 Foto: Doutzen van Zomerstaete

 Foto: Mon Chou van Zomerstaete

 Foto: Zilverschoon van Zomerstaete

 Foto: Zilverschoon van Zomerstaete 

 Foto: Hinke van de Broekstraat Onne 376 Sport x Feitse 293 Preferent

Friesian Horse Stables

  • Quality "We have managed to separate the wheat from the chaff" 
  • Service: extra training, castration, to help the customer to transport the horses all over the world
  • Trustworthy and an Honest advice to our customers
  • Most of our horses has been clinical and/or good on x-rays for sport

Contact
 
 
 
Send
 
 
Companyname left wing
Customer Comments
Companyname right wing

„Wietse is the perfect horse for me and there are still days that I can barely believe my luck that I saw that post of him on Facebook…. Destiny brought us together.“ Read more